KMAT and Other Exam News

From February 6, 1952, to her death in 2022, Elizabeth II reigned as Queen of the United Kingdom. Her reign of 70 years and 214 days was the longest of any British monarch and the second-longest of any sovereign country’s monarch. With the Queen Elizabeth II Quiz, you can relive Queen Elizabeth II’s remarkable life and reign.

In honour of Queen Elizabeth II’s 80th birthday, Buckingham Palace has released a list of 80 things you probably already knew about her. Here are some of the things you probably didn’t know.

Gandhi Jayanti Quiz: Check out here!

Continue reading this article to take the Queen Elizabeth II quiz.

Queen Elizabeth II Quiz

Attempt the below-given Quiz on Queen Elizabeth II Quiz to test your knowledge:

1. Queen Elizabeth II was not the heir apparent when she was born. 

True

False

Ans: True

2. Elizabeth II’s age at the time of her coronation as queen regent.

18

25

32

21

Ans: 25

3. What month was Queen Elizabeth II born in 1926?

September

April

February

June

Ans: April

4. As Queen, she never required…

She never needed any of these

To serve on a jury

A passport

A drivers licence

Ans: She never needed any of these

5. Prince Philip and Queen Elizabeth II had the same great-great-grandparents.

True

False

Ans: True

6. What was the Queen’s pet name as a child?

Lizzie

Betty

Lilibet

Lulu

Ans: Lilibet

7. Who was the father of Queen Elizabeth II?

Edward VI

James VI

George VI

Henry VI

Ans: George VI

8. In what year did the Queen refer to herself as “annus horribilis”?

1992

1994

1990

1996

Ans: 1992

9. The Queen visited New Zealand how many times?

Eight times

Four times

Six times

Ten times

Ans: Ten Times

10. What year were the Royal Wedding of the Queen and Prince Philip?

1952

1944

1950

1947

Ans: 1947

11. Who followed Queen Elizabeth II in the line of succession?

Anne, The Princess Royal

William, Duke of Cambridge

Andrew, Duke of York

Charles, Prince of Wales

Ans: Charles, Prince of Wales

12. Who was the sister of Queen Elizabeth II?

Princess Anne

Princess Mary

Princess Charlotte

Princess Margaret

Ans: Princess Margaret

13. Regarding the Queen, which of the following statements is true?

She paid taxes.

She used ration coupons to buy her wedding gown.

All of these 

During WWII, she drove a truck.

Ans: All of these are true

14. The proper formal address upon presentation to The Queen was “Your Majesty” and then “Ma’am,” pronounced as in… 

Ham

Harm

Ans: Ham

15. The longest marriage in British royal history was that of Queen Elizabeth II and Prince Philip. 

True

False

Ans: True

Hope you like this article on Queen Elizabeth II Quiz. Check your knowledge by attempting the quiz on Padma Awards Quiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.