KMAT and Other Exam News

Nelson Mandela International Day quiz: Nelson Mandela International Day, also referred to as Mandela Day, is a global holiday held each year on July 18 in honor of the revolutionary Nelson Mandela. The first Mandela Day celebration took place on July 18, 2010, after the day was formally established by the UN in November 2009.

Every year, Nelson Mandela International Day sheds light on the legacy of a man whose extraordinary accomplishments altered the 20th century and helped to create the 21st. His morals and tenacity—a strong commitment to justice, freedom, and human rights—are reflected in and an inspiration to others. Mandela promoted the equality and rightful dignity of every human being, as well as engagement and cooperation across all boundaries. He was regarded as the father of South Africa’s peace movement and relentlessly pursued equality. Nelson Mandela fought against oppression and continues to represent strength. Mandela’s legacy tries to teach everyone to choose forgiveness over hatred in difficult times, to speak up against injustice, and to choose dignity over humiliation. He once said, “To live in a way that respects and enhances the freedom of others is to be free. It is not merely to cast off one’s chains.” The Nelson Mandela Prize, an honoring the accomplishments of those who went above and beyond to serve humanity, was founded by the General Assembly Of the UN in 2014.

Also Check Government Schemes For Women Entrepreneurs

Quiz on Nelson Mandela International Day

Nelson Mandela was a great man because of the humanity he displayed. All the while, he maintained his independence. He was one of the most well-known statesmen in the world, but he never lost his extraordinary humanity. International days are observed to raise awareness of pressing issues, address world problems, and celebrate and highlight the accomplishments of humanity. Attend the Quiz below and test your knowledge.

Q1. When is Nelson Mandela International Day celebrated?

  1. 18 July
  2. 18 June
  3. 19 July
  4. 19 June

Ans. 18 July

Q2. What is the theme of Nelson Mandela International Day 2022?

  1. Complex pasts: Diverse future
  2. Take action, inspire change
  3. One hand can feed another
  4. Do what you can, with what you have, where you are

Ans. Do what you can, with what you have, where you are

Q3. What was the nation’s greatest source of wealth, in Mandela’s opinion?

  1. Minerals
  2. Food
  3. People
  4. Spirituality

Ans. People

Q4. In which prison was Nelson enclosed?

  1. Justice center Leoben
  2. Alcatraz island
  3. Robben’s Island
  4. Richer’s Island

Ans. Robbin’s Island

Q5. How to celebrate Nelson Mandela International Day?

  1. Fundraising
  2. Service to humanity
  3. Help in the education of children
  4. All of the above

Ans. All of the above

Q6. In which year was Nelson Mandela International Day established?

  1. 1993
  2. 2007
  3. 2009
  4. 2013

Ans. 2009

Q7. In which year did Nelson Mandela receive his first Nobel prize?

  1. 1990
  2. 1995
  3. 1992
  4. 1993

Ans. 1993

Q8. What nickname did people start using for Nelson Mandela because of his kind nature?

  1. Mandela
  2. Madiba
  3. Rolihlahla
  4. None of the above

Ans. Madiba

Q9. Why is Nelson Mandela International Day is important to us?

  1. Father of South Africa
  2. Mandela never stopped helping people.
  3. He never gave up the fight for South Africa.
  4. All of the above

Ans. All of the above

Q10. Who was the inspiration of Nelson Mandela?

  1. Mahatma Gandhi
  2. Subash Chandra Bose
  3. Jawahar Lal Nehru
  4. Martin Luther

Ans. Mahatma Gandhi

We hope you found this quiz on Nelson Mandela Day helpful and informative. For more quizzes like this read our blog daily.

Leave a Reply

Your email address will not be published.